گزارشاتگزارشات برگزیدهگروه فلزات اساسی در بازار سرمایه ایران

۱۴۰۲-۰۱-۱۰
https://ciaco.ir/wp-content/uploads/2020/10/Felezat_400x200.jpg
نگاهی به گروه فلزات اساسی در بازار سرمایه ایران

 

گروه فلزات اساسی در بازار سرمایه ایران یکی از مهمترین و پرحجم ترین گروه های این بازار است که دلیل آن را می توان به اهمیت جایگاه این گروه در اقتصاد کشور نسبت داد. کشور ایران با داشتن معادن فلزی بسیار و متعدد و دسترسی به تجهیرات استخراج و فرآوری، در منطقه و حتی دنیا از جایگاه مناسبی برخوردار است. قیمت فلزات اساسی در سطح جهانی و در بازارهای معتبر بین المللی همچون بورس فلزات لندن تعیین می شود. علاوه بر قیمت جهانی، نرخ برابری دلار در برابر سایر ارزها هم در تعیین قیمت فلزات اساسی نقش مهمی ایفا می کند. گروه فلزات اساسی در بورس ایران متشکل از ۳۸ نماد فعال می باشد که عمدتا در زمینه استخراج و فرآوری و تولید محصولات فلزی فعالیت می کنند.

در ادامه به بررسی برخی نمادهای گروه فلزات اساسی با نگاهی بر فلز مادر در هر صنعت خواهیم داشت.

 

مس، رسانای سرخ


مس  به دلیل کاربردهای گوناگون همواره یکی از مهمترین فلزات غیرآهنی سنگین می باشد. گستره استفاده از مس شامل صنایعی همچون برق و الکترونیک، ساختمان،کالاهای مصرفی، تولید ماشین آلات صنعتی، حمل و نقل و صنایع نظامی می شود. این فلز یکی از مهمترین و مفیدترین فلزات است که می تواند تشکیل آلیاژ دهد. آلیاژهای متداول فلز مس، بخصوص برنج، برنز، مس نیکل و مس نیکل نقره از اهمیت کاربردی بالایی برخوردارند. تقریبا ۳۰ درصد تولید مس جهان در آلیاژ سازی بکار می رود. قابلیت هدایت جریان برق و گرما، چکش کاری، مقاومت در برابر خوردگی، ماشین کاری، استحکام کششی، خاصیت آلیاژی شکل پذیری، مس را به  فلزی مطلوب جهت بهره برداری در مصارف صنعتی تبدیل کرده است.

 

مس، یکی از‍ پرکاربردترین فلزات اساسی

 

عوامل زیادی بر قیمت جهانی مس تاثیر گذار هستند که مهمترین آنها سلامت اقتصاد جهانی است. این امر به دلیل کاربرد مس در تمام بخشهای اقتصاد مانند تولید و انتقال نیرو ، ساخت و ساز ، تجهیزات کارخانه و الکترونیک می باشد. افزایش قیمت بازار حاکی از سلامت اقتصادی است. به عنوان مثال، معاملات آتی سه ماهه مس در بورس فلزات لندن با قیمت ۴،۷۳۱ دلار در هر تن در مارس ۲۰۲۰ معامله شد که در مقایسه با  قراردادهای ۶۳۴۰ دلاری در ابتدای سال به میزان قابل توجهی کاهش یافت. این افت شدید را می توان به عوامل اقتصادی کلان و نگرانی های ناشی از همه گیری ویروس کرونا نسبت داد. مس به اشکال مختلف مانند سنگ مس، مس خام، مس تصفیه شده و سیم مسی در سراسر جهان تبادل می شود. شیلی و پرو بزرگترین صادرکننده سنگ معدن مس و چین و ژاپن بزرگترین خریدار آن هستند. زامبیا بزرگترین صادر کننده مس خام وسوئیس بزرگترین خریدار آن است. آلمان بیشترین حجم خرید مفتول مس در جهان را دارد.

در جدول زیر آمار مربوط به تولید مس در کشورهای برتر تولید کننده در سال ۲۰۱۹ گنجانده شده است:

 

میزان تولید مس در سال ۲۰۱۹ در کشورهای مختلف

 

جدول شماره ۱

 

جایگاه ایران در تولید مس در سال ۲۰۱۹

 

جدول شماره ۲

 

در سال ۲۰۱۹ ایران با تولید ۲۶۱ هزار تن رتبه بیستم تولید مس پالایش شده در دنیا را دارا بوده به طوریکه سهم تولید مس ایران در دنیا در این سال ۱.۱ درصد بوده است. همچنین در منطقه آسیا طی سال میلادی گذشته ایران رتبه هفتم را با تولید نزدیک به ۲ درصد به دست آورده است.

 

موسسه Fastmarkets  ـ یکی از پیشتازان در عرصه تحلیل و ارزیابی قیمت فلزات جهانی‌ـ پیش بینی کارشناس مختلف بین المللی از قیمت مس را در آخرین نشریه خود به شرح زیر منتشر کرده است.

 

جدول شماره ۳

 

مهمترین شرکت پذیرفته شده در بورس ایران که در صنعت استخراج و فرآوری مس فعالیت دارد، شرکت ملی صنایع مس ایران با نماد «فملی» است. محصولات اصلی این شرکت کاتد، مفتول، بیلت و اسلب می باشد که در بازار داخلی و بین المللی به فروش می رسند. بزرگترین ریسک صنعت و شرکت در حال حاضر تغییرات قیمت جهانی و نوسانات نرخ ارز در بازار داخلی  و وضع تحریم های جدید علیه ایران است.

 

در زیر به بررسی و مقایسه فعالیت این شرکت در سالهای ۹۸ و ۹۷ پرداخته ایم:

فروش داخلی محصولات و عملکرد فروش سال ۱۳۹۸ و مقایسه با سال ۱۳۹۷

 

جدول شماره ۴

 

جدول شماره ۵

 

جدول شماره ۶

 

علاوه بر این می توان روند سودآوری شرکت را با استفاده از نسبت EPS به شرح زیر به تصویر کشید:

 

جدول شماره ۷

 

فولاد

 

فولاد آلیاژی از آهن است که بین۰۰۲/۰ تا ۱/۲ درصد وزن آن کربن است. تغییر در درصد کربن، عناصر آلیاژی و عملیات حرارتی منجر به تغییر در خاصیت فولاد و نهایتا تغییر کاربری آن می شود. فولاد به دلیل استحکام کشش نهایی بسیار بالا در ساخت صنایع مختلفی از قبیل ساختمان سازی، سازه‌های زیرساختی، ابزارها، وسا‌یل ترابری، ماشین آلات، تجهیزات و سلاح های نظامی کاربرد گسترده ای دارد. در نمودار زیر به بررسی و مقایسه حجم معاملات فولاد و محصولات وابسته به آن و در نهایت تمامی کالاهای پایه درسطح جهان طی سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ میلادی پرداخته شده است.

 

حجم کالاهای مبادله شده و کالاهای وابسته به فولاد و فولاد خام نسبت به سال۲۰۰۰ رشد قابل توجهی داشته است.

 

با پیشرفت تکنولوژی شاهد افزایش توانایی استخراج سنگ آهن و بهبود فرآیند تولید فولاد در سطح جهان هستیم. جدول و نمودار شماره۶ میزان فولاد تولید شده تاریخی در سطح بین المللی را نشان می دهد و می توان روند صعودی تولید فولاد را در سال های اخیر به وضوح دید.

 

میزان تولید فولاد خام در دنیا بین سال های ۱۹۵۰ تا ۲۰۱۹

 

میزان تولید فولاد در جهان(میلیون تن) بین سالهای ۱۹۵۰تا ۲۰۱۹

 

جدول و نمودار شماره ۶

 

چین بزرگترین  تولید کننده و مصرف کننده فولاد در سطح جهان است و برای بررسی دقیق وضعیت صنعت فولاد، باید به شرایط اقتصادی و سیاسی این کشور توجه کرد. چین با داشتن بنادر صنعتی متعدد، یکی از تولیدکنندگان اصلی این محصول است اما به سبب کاربرد فولاد در صنایع مختلف و بزرگی اقتصاد چین، به طور معمول تولیدات داخلی برطرف کننده میزان تقاضا نمی باشد و بنابراین نیاز به واردات فولاد از سایر کشورها همواره حس می شود. بعد از چین، اتحادیه اروپا، ژاپن، آمریکا، هند، روسیه و کره جنوبی در رتبه های تولیدی بعدی قرار دارند. عوامل مختلفی در قیمت گذاری این فلز نقش دارند که مهمترین آنها عبارتند از: رخدادهای طبیعی مثل وقوع طوفان یا زلزله (با توجه به اینکه صنعت فولاد برای تولید به منابع آب وابسته است و نزدیکی به دریا و بنادر یکی از مزایای نسبی کارخانه های تولید فولاد می باشد، وقوع طوفان ها می تواند در میزان عرضه این محصول تاثیر به سزایی داشته باشد.) اعمال تعرفه های تجاری، وقوع جنگ یا درگیری و در نهایت تغییرات شاخص دلار بر قیمت فولاد اثر می گذارد. (تقویت شاخص دلار قیمت این فلز را همچون سایر کالا پایه ها تحت فشار قرار می دهد.). در جدول زیر میزان تولیدات و مصرف فولاد در چین طی سالهای اخیر به تصویر کشیده شده است.

 

جدول شماره ۷

رنگ آبی نشان دهنده  میزان تولیدات فولاد خام و رنگ سبز نشان دهنده میزان استفاده آشکار از فولاد می باشد.
استفاده آشکار از فولاد (ASU) به معنی مجموع تولیدات فولاد به علاوه واردات خالص منهای صادرات خالص تعریف و معمولاً برای اندازه گیری تقاضای فولاد استفاده می شود. استفاده آشکار از فولاد را می توان برای محصولات فولادی تمام شده و معادل فولاد خام محاسبه کرد.

 

نمودار زیر میزان تولیدات فولاد در سال ۲۰۱۹ میلادی را به تفکیک منطقه نمایش می دهد.

 

جدول شماره ۸

 

میزان رشد تقاضا برای فولاد طی سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ و میزان تقاضای پیش بینی شده برای سال ۲۰۲۰ در جدول زیر مشاهده می شود.

 

جدول شماره ۹

 

در تحلیل صنعت فولاد باید به قیمت سنگ آهن و کک نیز توجه داشت چرا که این دو محصول به عنوان ماده اولیه در هزینه بهای تمام شده تولید شرکت های فولاد ساز لحاظ شده و موجب افزایش آن می شود. در ادامه نگاهی به پیش بینی قیمت سنگ آهن و کک از دیدگاه موسسه Fastmarkets   داریم.

 

جدول شماره ۱۰

 

جدول شماره ۱۱

 

ظرفیت تولید فولاد در ایران در سال ۲۰۱۷ با رشد ۴/۲۱ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۶ از ۹/۱۷ میلیون تن به حدود ۷/۲۱میلیون تن در سال رسیده‌ است. با این افزایش ظرفیت ایران در جایگاه چهاردهم کشورهای تولیدکننده فولاد قرار گرفته ‌است. ایران قصد دارد در افق ۱۴۰۴ این رقم را به ۵۵ میلیون تن در سال برساند.

در بازار سرمایه ایران شرکت های بزرگ و توانمندی در عرصه تولید فولاد فعالیت دارند که در ادامه ضمن بررسی صنعت فولاد در ایران و فرصت ها و تهدید های آن، به بررسی عملکرد برخی از بزرگترین شرکت های تولید فولاد در ایران
می پردازیم. چین، ترکیه و برخی کشورهای حوزه CIS از بزرگترین رقبای ایران در صنعت فولاد هستند.

 

زنجیره تولید فولاد در ایران

 

مهمترین ریسک های مربوط به صنعت فولاد عبارتند از:

 

* تامین پایدار و اقتصادی اقلام استراتژیک تولید‌(کنسانتره سنگ آهن، الکترود گرافیکی، قراضه و …)

* نوسازی فن آوری های تولید در راستای بهبود عملیات تولید و افزایش رقابت پذیری(کاهش هزینه های تولید و پایداری در کیفیت محصولات)

* ظرفیت اقتصادی تولید (Scale_Efficient plants)

* یکپارچگی در طول زنجیره ارزش از معدن تا محصول نهایی

* بازاریابی استراتژیک و حضور در بازارهای بین المللی در جهت توسعه صادرات غیر نفتی

* زیر ساخت های مناسب حمل و نقل با اولویت حمل دریایی و ریلی

* متنوع سازی سبد محصولات با افزایش سهم تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر

* تامین پایدار انرژی و آب و انطباق استانداردهای زیست محیطی

در ادامه به معرفی و بررسی برخی از شرکتهای تولید کننده محصولاتی فولادی پرداخته می شود.

 

شرکت فولاد خوزستان-«فخوز»

 

شرکت فولاد خوزستان بزرگترین تولید کننده شمش فولاد در کشور می باشد. این شرکت تولید کننده بلوم و بیلت و اسلب و ورق می باشد که در بازار داخلی و بین المللی به فروش می رساند. هدف فعلی شرکت افزایش میزان تولیدات تا ۸/۳میلیون تن می باشد که فاصله دو میلیون تنی با میزان تولیدات فعلی شرکت دارد. نرخ فروش محصولات این شرکت همچون سایر رقبای صنعت به قیمت های جهانی و البته نرخ ارز در داخل بستگی دارد. لازم به ذکر است نرخ مواد اولیه مصرفی نیز تابعی از قیمت فروش محصولات می باشد. شمش فولاد خوزستان به عنوان مبنای قیمت گذاری آهن اسفنجی، گندله و کنستانتره سنگ آهن می باشد. در جدول زیر به آخرین مصوبه در رابطه با نحوه قیمت گذاری مواد اولیه اشاره می شود:

 

جدول شماره ۱۲

 

در جدول زیر به بررسی سود هر سهم شرکت فولاد خوزستان به طور تاریخی و پیش بینی شده پرداخته شده است.

 

جدول شماره ۱۳

 

شرکت فولاد آلیاژی ایران ـ «فولاژ»

 

شرکت فولاد آلیاژی ایران بزرگترین کارخانه فولاد آلیاژی ایران و خاورمیانه می باشد که به مدرن ترین تجهیزات و ابزارهای تولید مجهز می باشد. این شرکت از ۴ کارخانه اصلی فولاد سازی، نورد سنگین، نورد سبک و واحد عملیات حرارتی و تکمیل کاری تشکیل شده است. محصولات این شرکت در بازارهای داخلی و بین المللی به فروش می رسد. طرح توسعه شرکت شامل احیای بازار فروش در ترکیه و احداث انبار در این کشور می باشد. علاوه بر این شرکت فولاد آلیاژی ایران درصدد احداث دفتر فروش در جنوب شرق آسیا و بازارسازی در اروپا است.

 

نگاهی به صورت های مالی شرکت

 

میزان کل فروش شرکت در سال ۹۸ برابر با ۲۸.۰۰۲.۹۹۴ میلیون ریال بوده که نسبت به سال ۹۷، ۵۳ درصد رشد داشته است. پیش بینی شرکت از فروش محصولات در سال ۹۹ برابر با ۳۱.۳۰۸.۵۰۰ تن می باشد که ۳۸۵.۰۰۰ تن آن در بازارهای داخلی و ۶۰.۰۰۰ تن در بازارهای بین المللی به فروش می رسد. بهای تمام شده فروش هم ۲۵.۲۸۰.۲۸۳میلیون ریال پیش بینی شده است. این شرکت برای مقابله با ریسک تغییر قیمت نهاده های تولید مثل الکترود گرافیکی درصدد انعقاد قراردادهای بلندمدت با عرضه کنندگان و خرید بیش از مصرف سالانه است.

 

جدول شماره ۱۴

 

شرکت فولاد مبارکه اصفهان با نماد «فولاد»

 

شرکت فولاد مبارکه اصفهان یکی از مهمترین شرکت های تولید کننده محصولات فولادی در ایران است که با داشتن سهم از بازار قوی توانسته بر رقیبان خود چیره شود. سهم از تولید کشوری محصولات این شرکت که در زمینه تولید تختال، کلاف گرم و سرد، کلاف رنگی، گالوانیزه و قلع اندود فعالیت دارد، به ۴۵درصد می رسد. در واقع این شرکت در سال ۹۸، ۱۶درصد گندله کشور، ۲۸درصد از آهن اسفنجی و ۳۸درصد از شمش فولاد کل کشور را تولید کرده است. صنایع مخاطب این شرکت عبارتند از : خودروسازی، قطعه سازی، صنایع فلزی سبک و سنگین، لوله انتقال سیالات، بسته بندی، لوازم خانگی و پروفیل.

 

این شرکت پیش بینی می کند تا پایان سال ۹۹ موفق به فروش ۳۷۵.۶۴۵ میلیارد ریال دربازارهای داخلی و صادرات بیش از ۸۶ هزار میلیارد ریال شود. بهای تمام شده فروش برای مدت مشابه هم بالغ بر ۲۹۵ هزار میلیارد ریال پیش بینی شده است که عمده آن تحت تاثیر افزایش مواد اولیه همچون کنستانتره و الکترود خواهد بود.

 

جدول شماره ۱۴

 

آلومینیوم

 

آلومینیوم که عنصری انعطاف‌پذیر است، عمدتا به صورت سنگ معدن بوکسیت یافت می‌شود و از نظر مقاومتی که در برابر اکسیداسیون دارد، همچنین وزن و قدرت آن، قابل توجه‌ است. آلومینیوم در صنعت برای تولید میلیون‌ها محصول مختلف به‌کار می‌رود. اجزای سازه‌هایی که از آلومینیوم ساخته می‌شوند، در صنعت هوانوردی و سایر مراحل حمل‌ونقل مهم هستند. همچنین در سازه‌هایی که در آن‌ها وزن پایداری و مقاومت لازم هستند، وجود این عنصر اهمیت زیادی دارد. آلیاژهای آلومینیوم به دلیل داشتن خواص منحصر به فردی مانند نسبت استحکام به وزن بالا، قابلیت جوشکاری ، شکل‌پذیری عالی و مقاومت به خوردگی، به گونه گسترده در انواع سازه‌ها، صنایع هوایی و دریایی، خطوط انتقال برق، وسایل نقلیه و… استفاده می‌شوند.

 

عوامل موثر بر قیمت آلومینیوم

 

قیمت گذاری آلومینیوم بیش از سایر فلزات اساسی به محرک های عرضه و تقاضا پاسخ می دهد. با این حال، در مقایسه با مس، آلومینیوم در تولیدات گسترده ای از آن استفاده می کنند، به این معنی که هر دو فاکتور عرضه و تقاضا برای آلومینیوم کمتر تحت تأثیر عوامل سیاسی، اجتماعی یا فصلی قرار می گیرند. بنابراین، قیمت آلومینیوم نوسان کمتری دارد و بیشتر با شرایط اقتصادی ارتباط دارد.

APEX در آخرین گزارش خود پیش بینی قیمت آلومینیوم را به شرح زیر ارائه داده است:

جد.ول شماره ۱۵

 

پیش بینی بانک جهانی از قیمت آلومینیوم تا سال۲۰۳۰

 

تصویر شماره ۲

 

شرکت آلومینیوم ایران ـ«فایرا»

 

شرکت آلومینیوم ایران با هدف تامین نیاز داخلی به فلز آلومینیوم در صنایع مختلف از جمله صنایع هوا فضا، حمل و نقل، خودروسازی، بسته بندی، ساختمان، صنایع الکتریک و سایر صنایع تاسیس شد. این شرکت در سال ۱۳۹۸ با تولید مقدار نزدیک به ۱۷۷ هزار تن انواع شمش آلومینیوم نسبت به کل مقدار شمش آلومینیوم تولید شده در داخل کشور به میزان ۲۷۶ هزار تن، سهم ۶۴ درصدی تولید داخل را به خود اختصاص داده است. محصولات این شرکت در ۵ نوع شمش خلاصه می شود که عبارتند از :

شمش بیلت: کاربرد این نوع شمش بیشتر در صنایع اکستروژن ـ یکی از روش‌های حجمی، برای تغییر شکل مواد به منظور کاهش ضخامت یا سطح مقطع آن‌ها است که در نتیجه آن، قطعاتی با سطح مقطع صاف و عمودی تولید می‌شوند ـ می باشد و بر اساس سفارش مشتریان قابل تغییر بر اساس اندازه می باشد.

شمش تی بار: این نوع محصول در هدایت کننده های الکترونیکی و کابل سازی و لوازم خانگی کاربرد دارد و به دو نوع آلیاژ و خالص تولید می شود.

شمش اسلب یا تختال : این نوع شمش در صنایع نورد و ساخت انواع ورق و تسمه کاربرد دارد.

شمش هزار پوندی: این شمش که به نوعی آلومینیوم خالص هم شناخته می شود با خلوص ۹۹.۷ درصد تولید شده و در آلیاژ سازی و ساخت قطعات استفاده می شود.

شمش ۵۰ پوندی : این نوع شمش در ساخت قطعات ریخته گری و صنایع خودرو سازی استفاده می شود.

مهمترین ریسک های این شرکت را عوامل برون سازمانی تشکیل می دهند که عبارتند از تغییرات قیمتی مواد اولیه همچون پودر آلومینا و و نوسانات نرخ ارز.

مقدار و مبلغ فروش شرکت طی سال ۹۸ با رشد قابل توجهی همراه بوده است (نزدیک به ۳۸٪ در مبلغ) که عمدتا ناشی از تغییرات نرخ ارز و نوسان قیمت آلومینیوم در LME  و حذف سقف رقابت ـ میزان مجاز تغییر قیمت در زمان رقابت در تالارهای بورسی ـ  در تعیین نرخ فروش بورس کالا می باشد.

 

روی

 

روی چهارمین فلز پرکاربرد دنیا پس از آهن، آلومینیوم و مس می‌باشد. از این فلز در ساخت آلیاژهایی همچون  برنج و فولاد گالوانیزه و در کل  برای جلوگیری از خوردگی و زنگ زدگی استفاده می شود. آبکاری الکتریکی به‌طور گسترده در صنعت خودروسازی و ریخته‌گری تحت فشار (دایکست) مهمترین کاربردهای روی محسوب می شود.

 

موسسه فیچ (Fitch)ـ یکی از بزرگترین موسسات رتبه بندی و خدمات تحلیلی بازارهای مالی ـ پیش بینی می کند که پس از جهش مجدد قیمت ها  در سال ۲۰۲۱ ، رشد سالانه تولید فولاد به دلیل کاهش ظرفیت افزایش تولید در چین و اروپا، در سال های آینده کاهش می یابد. به عقیده فیچ، افزایش محدودیت های زیست محیطی برای تولیدکنندگان و تضعیف رشد تقاضا در بخش ساخت و ساز در چین، نرخ رشد تولید فولاد را محدود می کند در صورت کاهش تقاضای فیزیکی برای فولاد و افت قیمت ها، تولید کنندگان اروپایی هم برای مقابله با افت قیمتی، اقدام به کاهش تولید و عرضه خواهند کرد که همین امر سبب کاهش میانگین رشد مصرف جهانی روی خواهد شد. فیچ پیش بینی می کند که این میانگین که طی سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ به ۲/۲ درصد رسیده بود در ده سال آینده یعنی در سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰ به ۱/۱ درصد کاهش می یابد  و بازارها با مازاد عرضه مواجه خواهند شد.

 

APEX هم در آخرین گزارش تحلیلی خود از بازارها، روی را به مطابق جدول زیر پیش بینی کرده است.

جدول شماره ۱۶

 

عوامل تاثیرگذار بر صنعت روی در ایران

 

قیمت روی هم همچون سایر فلزات اساسی به تغییرات نرخ پایه در بازار بورس فلزات لندن و تغییرات نرخ ارز در داخل کشور بستگی دارد. نرخ مواد اوایه برای استخراج و استحصال روی هم همچون هزینه حمل و نقل کالای ساخته شده مورد توجه قرار می گیرد. علاوه بر این ریسک تجاری در روی به نسبت سایر فلزات اساسی بیشتر است و تقاضا برای این محصول تا حد زیادی به میزان رشد صنایع و تغییرات جهانی و بحران های اقتصادی و سیاسی بستگی دارد.

 

شرکت زرین معدن آسیا با نماد «فزرین»

 

این شرکت در زمینه اکتشاف و استخراج و بهره برداری از معادن ، تولید و فرآوری مواد معدنی(کانی های فلزی و غیر فلزی) و خرد کردن، شستشو، دانه بندی، کانه آرایی، تغلیظ، تصفیه، تکلیس و ذوب مواد معدنی فعال می باشد. محصول اصلی شرکت کنستانتره مس و روی است. بازارهای اصلی شرکت شامل تمامی شرکتهای داخلی و خارجی تولید کننده شمش روی و شمش سرب از کنسانتره تولیدی این شرکت می شود.

 

در جدول زیر به ارائه مختصری از فعالیت شرکت و نتایج آن در سال ۱۳۹۸ اشاره می شود:

 

جدول شماره ۱۷

 

نمودار روند تغییرات سود هر سهم شرکت در ۵سال گذشته:

 

 

 

 

   نقشه سایت          بیانیه حقوقی          حریم خصوصی و کوکی‌ها

حریم خصوصی و کوکی‌ها

logo-samandehi

©۱۳۹۹ تمامی حقوق برای مشاور سرمایه‌گذاری کاریزما محفوظ است.
طراحی شده توسط تیم کاریزما.