به گزارش بانک یو بی اس (UBS AG)، بزرگترین ارایه کننده خدمات مدیریت ثروت در جهان، پس از آنکه قیمت هر انس طلا به بیش از ۲،۰۰۰ دلار آمریکا رسید، بازده سالانه قیمت این فلز گرانبها به ۳۲ درصد رسید. این بازدهی حتی از میزان بازدهی ۲۲ درصد Nasdaq (شاخص فرابورس نزدک)، شاخص سهام شرکت های فنی ایالات متحده و بهترین بخش های بازار از نظر عملکرد هم بیشتر بوده است. بخش عمده ای از حرکت طلا از افت بازده واقعی ناشی می شود که باعث کاهش هزینه های نگهداری فلزات گرانبها (دارایی های غیر مولد) می شود. بازده خزانه داری ۱۰ ساله ایالات متحده به سطح ۵۱ واحد درصد(basis points) رسید که یک رکورد محسوب می شود. علاوه بر این نرخ بازده واقعی – پس از تورم – به منفی یک درصد رسید که در نوع خود بی نظیر است. (در طول بحران مالی جهانی ، بازده واقعی به حدود منفی ۰/۹ درصد رسیده بود.)در حالی که بهای هر انس طلا به اهداف یک سالانه نزدیک شده است، انتظار حمایت مناسب قیمتی برای این فلز گرانبها را داریم.
- قیمت طلا تحت تاثیر عواملی حمایت می شود که کاهش نرخ بازده یکی از آنهاست. کاهش نرخ بازده واقعی یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت طلا بوده است که تنها در یک ماه گذشته ۱۱ درصد رشد را در پی داشته است. پیش بینی ها حاکی از امکان کاهش بیشتر نرخ بازده واقعی در برابر قیمت طلا می باشد. و ازآنجا که به طور معمول رابطه دلار و طلا معکوس است، پیش بینی می شود که طلا از استهلاک بیشتر ارزش دلار بهره مند شود. علاوه بر این، افزایش تنش بین آمریکا و چین و همچنین عدم اطمینان در مورد نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده سبب افزایش ریسک های وابسته به جغرافیای سیاسی (ریسک ژئوپلیتیکی) شده است.
- بازار بدهی بازدهی مناسب و جذابی ارائه می کند. با گسترش تلاش های بانک های مرکزی برای ایجاد محرک های پولی برای مقابله با اثرات شیوع بیماری کرونا، سرمایه گذاران دیگر نمی توانند انتظار نرخ های جذاب بازده بدون ریسک را داشته باشند. علی رغم اینکه از ماه مارس تا اکنون فاصله بین نرخ های بدهی به شدت کاهش یافته است، هنوز شاهد گسترش انتشار اوراق بهادار دولتی در بازار اوراق قرضه آمریکا هستیم.
- سود سهام همه شرکت ها کاهش نیافته است. با افزایش نرخ شیوع کرونا در جهان شاهد کاهش سودآوری بسیاری از شرکت ها در بازارهای جهانی هستیم. در اروپا بانک های مرکزی توانایی بانکها برای واریز سود سهام سرمایه گذاران را کاهش داده اند تا در صورت ادامه بحران اقتصادی ناشی از رکود تقاضا در بازارها در اثر کرونا ، قدرت لازم برای مقاومت را داشته باشد.
با این حال ، هنوز بخشهای بزرگی از بازار سهام وجود دارد که از قدرت سود آوری بالا و پایدار برخوردار است که می تواند بهترین گزینه برای سرمایه گذاری در حال حاضر می باشد.