نهادهای مالی از آنجا که خدمات مختلفی را به مشتریان خود ارائه میدهند این امکان وجود دارد که از بعضی از جنبهها خدماتی که به یک مشتری ارائه میشود با خدمات دیگری که آن نهاد مالی ارائه میکند تضاد منافعی داشته باشند. شرکت مشاور کاریزما از آنجا که در حوزههای مختلفی از خدمات مالی و مدیریت دارایی فعالیت میکند جهت جلوگیری از بروز چنین وضعیتی ضمن جدا کردن دپارتمانهای مختلف اعم از ارزشگذاری و تامین مالی از بخشهای مشاوره سرمایهگذاری و سبدگردانی نیروهای متخصص خود را نیز در این خصوص آموزش میدهد. همچنین تلاش میکند که طبقهبندی و دسترسی به اطلاعات در انجام ارزشگذاری و یا معاملات با اهمیت در انواع اوراق بهادار بنا به موارد جاری و مورد به مورد تعریف و اعمال گردد.
طبق ماده ۱۴ دستورالعمل تأسیس و فعالیت شرکتهای مشاور سرمایهگذاری، شرکت موظف است که در صورت وجود تضاد منافع بین خود و مشتری، منافع مشتری را در اولویت قرار دهد. همچنین در ماده ۱۹ آن دستورالعمل ذکر شده که اگر شرکت به مشتری در زمینه ورقه بهاداری خاص مشاوره بدهد در حالی که (۱) شرکت یا اشخاص وابسته شرکت، (۲) کارکنان شرکت یا اشخاص وابسته به کارکنان، (۳) سایر مشتریان شرکت یا (۴) صندوقهای تحت مدیریت شرکت در آن ورقه بهادار ذینفع محسوب می شوند، و شرکت از این موضوع مطلع بوده یا مطلع شده باشد، آنگاه شرکت موظف است قبل از انعقاد قرارداد با مشتری و همچنین قبل از ارائه مشاوره در مورد آن ورقه بهادار خاص، مشتری را از این موضوع مطلع کند
به منظور جلوگیری از ایجاد تضاد منافع و مدیریت آن، شرکت فهرستی از اوراق بهاداری که در آن خود شرکت یا اشخاص وابسته به شرکت یا مشتریان شرکت (در صورت مطلع بودن شرکت) ذینفع محسوب می شوند، نگهداری میکند. در ضمن کلیه کارکنان شرکت موظفاند که تمامی اوراق بهاداری را که در آن خود یا اشخاص وابسته ایشان ذینفع محسوب می شوند به شرکت جهت درج در این فهرست اعلام کنند. با استفاده از این فهرست، شرکت مشتریان را برحسب مقررات قبل از انعقاد قرارداد یا ارائه مشاوره از موارد لازم مطلع میسازد. ضمنا کارکنان شرکت از معاملهگری به صورت فعال در اوراق بهادار منع هستند
در صورت وقوع تضاد منافع غیرقابل پیشگیری، شرکت اطلاعات لازم و راهکار پیشنهادی را به مشتری یا مشتریان مربوطه ارائه خواهد داد و اختیار ادامه یا عدم ادامه همکاری با مشتری خواهد بود.
افشای تضادها به مشتریان:
اینگونه تضادها ممکن است میان اعضا شرکت مشاور و سهامداران عمده، در خصوص وظایف متقابل مشتری و مشاور، سهامداران و مشاور سهم پیش آید. برای جلوگیری از این قبیل تضادها، در صورتی که در موردی مشاور سرمایهگذاری به اطلاعات محرمانه یک سهم دست بیاید، به اعضای شرکت توصیه شده است که از درگیری مستقیم و غیرمستقیم با سهم خودداری کنند، در غیر اینصورت تمامی منافع شخصیشان باید بطور واضح افشا شود.
افشای تضادها به شرکت:
اعضای شرکت در جهت رعایت هرچه بهتر قوانین و عدم وقوع مشکل یا برخورد انضباطی از سوی نهادهای ناظر موظف است کلیه مواردی که ممکن است در خصوص تضاد منافع مطرح گردد را به اطلاع شرکت برسانند تا از تخطی ناخواسته قوانین جلوگیری بهعمل آید.
تضاد منافع در عرضه و پذیرش:
در این زمینه تنها امکان سوء استفاده از اطلاعات مشتریان وجود دارد که با توجه به تعهد و وجدان کاری پرسنل و همچنین نهاد نظارتی، اجتنابپذیر خواهد بود.